Hoe kies je dansschoenen?

Als we het avontuur met dansen willen beginnen, of het al hebben geprobeerd en leuk vonden, is het de moeite waard om accessoires en accessoires te maken die de momenten zeker op de dansvloer zullen dansschoenen brengen. Dus laten we beginnen met het belangrijkste ding, dat wil zeggen, comfortabele schoenen. Wat is de leidraad bij het kiezen van het juiste dansschoeisel?

De juiste dansschoenen – hoe te kiezen?

Het gemak van de voet tijdens intensieve training is een zeer belangrijke kwestie die niet kan worden verwaarloosd. Oblaties en kwellingen kunnen zelfs de meest aangename training bederven. Is het kiezen van de juiste dansschoenen moeilijk? Het blijkt dat nee, want er zijn veel producenten van dansschoenen op de markt, waardoor we het beste model voor individuele voorkeuren kunnen kiezen. Laten we dus niet vergeten dat ongeacht of de training 30 minuten of twee uur duurt, onze voeten troost en vrijheid nodig hebben.

dansschoenen

Het maakt niet uit of je kiest voor heel lichte balletschoenen of sportschoenen, of elegante hoge hakken, we moeten onthouden dat we comfortabel zijn en op maat gemaakt voor onze behoeften. Om optimaal van de dans te genieten en de bewegingen van je benen te beheersen, moeten we ervoor zorgen dat ze zich comfortabel voelen in alle schoenen voor danstraining. Laat ongemakkelijke schoenen ons mooie dansavontuur niet verpesten!

Als we al onze favoriete dansstijl hebben gekozen, is het de moeite waard om hiervoor de juiste schoenen te kiezen. Als we de voorkeur geven aan standaard- of Latijns-Amerikaanse dansen, zouden we geïnteresseerd moeten zijn in hoge schoenen. Dit soort schoenen maakt het mogelijk om nauwkeurig individuele bewegingen en gecompliceerde figuren uit te voeren. Latin-achtige dansers hebben meestal hogere en smallere hakken. Overdrijf echter niet met de hoogte van de hak. Laten we de juiste hoogte kiezen voor uw voorkeuren, omdat een te hoge hak onze benen snel vermoeit.

Alle schoenstijlen zijn praktisch acceptabel. Van dansschoenen satijnen stiletto’s tot strepen in goud, beige, bordeaux of zwart tot volle tangoshuttles – de keuze is aan ons. Natuurlijk kunnen we altijd advies vragen aan onze instructeur, die zeker zal adviseren welke schoenvorm het meest geschikt is aan het begin van de training. Bedenk echter dat dansschoenen erg goed bestand moeten zijn tegen scheuren, scheuren en krassen.

In moderne dans, zoals hiphop, gaat het vooral om gemak. Schoenen die zijn ontworpen voor dit soort dans, moeten een gevoelige huid hebben, gemakkelijk worden onderworpen aan buigingen of ademend materiaal. In deze dans heerst natuurlijk de vrijheid van kleur en vorm, het belangrijkste is het comfortabele interieur en de zool. Als je het over het onderwerp hebt, is het de moeite waard om een ​​paar woorden over de zool te zeggen.

De zool is een uitermate belangrijk element van schoenen ontworpen om te dansen. Onstabiele snelheid en gebrek aan bescherming van de enkels is voor veel dansers een vloek van vele lessen of een dansshow, waarbij verwondingen of zelfs schudden plaatsvonden. Als u verstuikingen van de enkel of andere voetverwondingen wilt voorkomen, onderschat dan de goede zolen en beschermingen niet.

Als onze voeten gevoelig zijn, laten we het niet laten dansschoenen  om schoenen met enkelbescherming te kopen. Op dit moment bieden bedrijven een breed scala aan stijlen van dergelijke schoenen, waardoor we zeker iets zullen vinden dat bij veel modellen voor hen geschikt is. Kort gezegd: de modernste moderne dansschoenen zijn schoenen met een velours- of leren zool, die veel flexibeler zijn dan bij standaard, alledaagse schoenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *